≡ Meni

Dopolnilno zavarovanje

Dopolnilno zavarovanje je prostovoljno zdravstveno zavarovanje, ki vam krije višje stroške storitev ob koriščenju obveznega zdravstvenega zavarovanja, ki bi jih brez dopolnilnega zavarovanja morali plačati sami.

Akcija! 3% popusta ob plačilu preko trajnika. Premija samo 31,01€.

Sklenite dopolnilno zavarovanje

Dopolnilno zavarovanje lahko naročite na prvi strani, na strani Sklenitev zavarovanja ali uporabite kakšno drugo možnost na strani kontakt. Spodaj si lahko preberete več o zavarovanju in nekaj osnovnih lastnosti dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja.

Kaj krije dopolnilno zavarovanje

Dopolnilno zavarovanje vam krije razliko v ceni za zdravstvene storitve, ki bi jo drugače plačali sami, saj niso v celoti krite iz obveznega zavarovanja.

S sklenjenim dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem pri Vzajemni so krite:

  • zdravstvene storitve pri osnovni in specialistični zdravstveni dejavnosti (vključno z nastanitvami in prehrano v bolnišnicah in zdraviliščih)
  • zdravila napisana na recept, ki so na pozitivni in vmesni listi
  • nenujni reševalni prevozi
  • različni zdravstveni pripomočki

Komu je namenjeno dopolnilno zavarovanje

Dopolnilno zavarovanje je priporočljivo za vse osebe, saj bi v nasprotnem primeru morali razliko v ceni med obveznim zavarovanje in stroškom plačati sami. Oprostitev plačila imajo otroci, šolska mladina, študentje do dopolnjenega 26. leta in nekatere druge osebe, ki so oproščene z zakonom.

Premija za dopolnilno zavarovanje

Vzajemna ima najnižjo premijo med tremi zdravstvenimi zavarovalnicami v Sloveniji. Premija znaša 31,01€ mesečno. Vzajemna vam prizna 3% popust ob plačilu letne premije, mesečnim odtegovanjem od plače ali če ste več kot 10 krat darovali kri.

Premijo lahko plačate s položnico, trajnikom ali odtegljajem od plače.

S čakalno dobo ali brez

V primeru, da ste izgubili oprostitev plačila dopolnilnega zavarovanja in si ga uredite v roku enega meseca, vam zavarovanje velja nemoteno naprej. Ob prekinitvi nad enim mesecem, lahko sklenete dopolnilno zavarovanje s čakalno dobo treh mesecev, kar pomeni, da kljub plačilu, še tri mesece ne boste upravičeni do koristi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja in si boste v primeru koriščenja storitev razliko morali plačati sami.

Tako moramo biti pozorni na pravočasno sklenitev ob koncu šolanja, pred dopolnjenim 26. letom (če še študiramo) in pri prvi ali menjavi zaposlitve.

Za vsako leto brez dopolnilnega zavarovanja bomo ob sklenitvi plačevali 3% doplačila na premijo.

Zavarovanje lahko sklenete tako, da izpolnite obrazec na desni ali nas kontaktirate drugače.